Zondag 25 juni hebben de Wolves hun halfjaarlijkse combine gehouden.

Tijdens de combine verleende de kersverse partner Elite Performance zijn ondersteuning. Riku en Lorenzo verzorgden onder meer de warming up zodat iedereen startklaar aan de onderdelen kon beginnen

Voor deze gelegenheid was het deelnemersveld uitgebreid met het gecombineerde U19 jeugdtackle team van de Alphen Eagles, Spijkenisse scouts en de Tilburg Wolves. Vier jeugdspelers van de Wolves: Enrico Swaans Troy van Berkel Timo van de Voorn en Leonard Pulles maken hier deel van uit.

Op 6 onderdelen werden de spelers beoordeeld. De 40 yards, hoogspringen, verspringen, 3 cone drill, shuttle run en bankdrukken.

De sprint over 40 yards (ca 36 meter) is een duidelijke graadmeter voor de absolute snelheid van de atleet.

Bij het hoogspringen moet de sporter uit stand zo hoog mogelijk springen.

Bij het verspringen word ook uit stand gesprongen en telt de afgelegde afstand.

De 3 cone drill test de snelheid en wendbaarheid van de sporter bij het zo snel mogelijk afleggen van een L-vormig parcours.

Dit geld ook voor de shuttlerun. Alleen hier staan de cones in een rechte lijn en wordt de wendbaarheid tot het uiterste getest.

Als laatste het bankdrukken waarbij het aantal keer dat de sporter de stang omhoog kan drukken wordt geteld.

Uiteraard heerste er een gezonde competitiedrang tussen de veelal jonge sporters. Links en rechts werd geinformeerd naar elkaars resultaten en probeerde men elkaar af te troeven.

Alle resultaten werden vastgelegd zodat spelers en coaches hun voortgang kunnen bijhouden en doelen kunnen stellen voor de volgende combine en weten wat de verbeterpunten zijn.

Aansluitend werd er door het U19 team nog een training afgewerkt als voorbereiding op de oefenwedstrijd volgende week tegen de Amstelland Panthers.

Pin It on Pinterest