De Tilburg Wolves juniors hebben een weekend vol flag football achter de rug. De afgelopen weken is er door de mini Wolves ontzettend hard getraind op alle aspecten die tijdens een wedstrijd aan bod komen; dan is het altijd gaaf om in een wedstrijd tegen echte tegenstanders te zien waar je nu eigenlijk staat.

Op zaterdag stond er een heus toernooi bij onze vrienden van de Antwerp Argonauts op het programma. Er waren 2 teams uit Charleroi en 1 team uit Antwerpen als tegenstanders. Al tijdens de eerste wedstrijd bleek dat het harde werk van de afgelopen weken niet voor niks was geweest. Met overtuigend spel van zowel de aanval als de verdediging werd er met ruime cijfers van de Charleroi Coalminers gewonnen.

De tweede wedstrijd werd tegen de Anwerp Argonauts gespeeld. Eerder dit jaar hadden de Wolves ook al een keer tegen hen gespeeld. Toen waren onze mini’s duidelijk een maatje te groot. Ondanks het feit dat het team van de Argo’s heel veel progressie heeft gemaakt en een veel, veel beter team in het veld kon zetten, bleken ze niet opgewassen tegen het aanvallende en verdedigende geweld van onze juniors. Op overtuigende wijze namen zij de leiding in deze wedstrijd om deze niet meer uit handen te geven.

De laatste wedstrijd en tevens finale werd gespeel tegen het andere team van de Charleroi Coalminers. Onder leiding van een kleine maar heel dappere quarterback hadden zij ook ongeslagen de finale bereikt. De winnaar van deze wedstrijd zou dus ook winnaar van het toernooi zijn. De Coalminers bleken een taaie tegenstander te zijn en in deze finale moest er hard worden geknokt voor de eerste prijs. Met enkele schitterende diepe passen en fenomenale vangballen werd er door de Wolves enkele malen gescoord; de verdediging gaf deze voorsprong niet meer uit handen. De Tilburg Wolves Juniors eindigden als winnaars van het perfect georganiseerde en sportieve toernooi in Antwerpen.

Om de grenzen van het kunnen op te zoeken daagden de Wolves brutaal de winnaars van het senioren flagtoernooi uit. Tegen de U19 van Antwerpen werd er een heel spannende wedstrijd gespeeld. Door enkele gemiste kansen lieten de mini’s hun kans op winst tegen de grote jongens en meiden liggen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een dag!

Gefeliciteerd Luuk, Jay, Jaël, Yara, Michaël, Sepp en Max met jullie geweldige resultaat!

Op de zondag reisden de Wolves met de senioren mee naar Almere om daar een wedstrijd tegen Phantoms juniors te spelen. Op een zonovergoten veld werd er een mooie pot gespeeld tegen een strak en gedisciplineerd spelend Phantoms. Maar ook de Wolves lieten zich niet onbetuigd. Er werd over en weer aan de lopende band gescoord; dit resulteerde in een spannende wedstrijd die uiteindelijk door de Phantoms werd gewonnen. Wederom een leerzame partij football.

De Wolves jeugd kijkt terug op een gaaf weekend vol fun & football, op naar de volgende!

Pin It on Pinterest