Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van het Haunted Field toernooi plaats. Na de nodige voorbereidingen stond er een mooi aangekleed terrein aan de  Centaurusweg.

Op 2  verschillende velden streden zowel de jeugd als de senioren van de Wolves om de hoogste eer.

Toen om 12 uur zelfs de zon voorzichtig doorbrak, startten de Tilburg Wolves tegen hun naamgenoten uit Waasland. Al snel bleek dat beide partijen elkaar niet veel gunden. De strijd speelde zich dan ook hoofdzakelijk op het middenterrein af. Na de reguliere speeltijd was er geen winnaar. Helaas was dit ook na de verlenging niet het geval zodat een cointoss de winnaar aan moest wijzen. Tilburg was hier de ongelukkige dus werd Waasland de papieren winnaar van deze partij en mocht zich voorbereiden op de finale.

Ondertussen was op het andere veld de jeugd van Tilburg aangetreden tegen Eindhoven Raptors. Na een hele spannende pot onder leiding van graaf Dracula wonnen de Wolves overtuigend met 40-12.

Op veld 1 begon de wedstrijd tussen de winnaar van vorig jaar De Maastricht Wildcats en de Krefeld Ravens. Krefeld bestaat pas sinds begin dit jaar, maar hun opkomst met maar liefst 50 spelers en bijbehorende staf was ronduit indrukwekkend. Ook hier bleek echter dat de offenses nog niet goed op elkaar waren ingespeeld en bepaalden de defense het spel. Ook hier moest overtime gespeeld worden. Krefeld scoorde hier echter een touchdown zodat zij de finale mochten spelen.

Bij de jeugd wonnen de Ravens van Eindhoven en in de finale wedstrijd van de dag was de thuisploeg de sterkste zodat zij de winnaar werden van het jeugdtoernooi.

Bij de strijd om de 3e en 4e plaats scoorden de Wolves vrij snel een safety 2-0. Hierna bleef het weer een tactisch spel op het middenveld waar Maastricht tegen het einde nog heel gevaarlijk werd maar toch werd gestopt door de defense van Tilburg. Tilburg werd dus 3e en Maastricht 4e.

In de finale werden tot afgrijzen van de Ravens maar liefst 2 touchdowns afgekeurd. In de tweede helft wisten de Waasland Wolves wel te scoren waardoor zij toernooiwinnaar werden.

Zij kregen tijdens de prijsuitreiking maar liefst 2 wisselbokalen. 1 ervan was de speciaal door Wim van Tergouw geprapereerde Haunted Field Helmet. Met de uitreiking van de MVP awards en de belofte dat alle teams volgend jaar weer welkom zijn werd het officiële gedeelte beëindigd.

Onder het genot van een drankje of een snack van de speciaal ingerichte galgen-bbq werd er nog gezellig nagepraat. Wij danken alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers voor een fantastische dag en zijn al weer aan het nadenken over volgend jaar.

Crew Haunted Field

Pin It on Pinterest