Verslag ‘Haunted Fields Toernooi’

Tilburg – Zaterdag 8 oktober was daar dan eindelijk het moment van vele ‘eerste keren’. De Tilburg Wolves organiseerde hun eerste full-contact toernooi, speelde hun eerste wedstrijd met alle aspecten van het spel, wonnen hun eerste wedstrijd, scoorde hun eerste touchdown en kickte hun eerste field goal.

Het toernooi met de naam: ‘Haunted Field’ was een groot succes. Het begon met alle voorbereidingen die door een sterk promotie team werden opgezet en uitgevoerd. Dit leidde tot een grote opkomst van supporters die gebruik maakte van alle activiteiten. De muziek werd geregeld door een uitstekende DJ en er was voldoende thematisch eten en snoepgoed aanwezig.

De eerste wedstrijd was tussen de Utrecht Dominators en het thuis team, de Tilburg Wolves. Van te voren dacht heel American Football liefhebbend Nederland dat de bezoekende ploeg hier met de winst vandoor ging. Het tegendeel bleek toen de Tilburgse defensie keer op keer de Utrechtse aanval tegen wist te houden. Helaas wist de aanval van de Wolves zelf ook geen punten op het scoreboard te brengen. Het bleef dan ook lang een spannende 0-0. De brillenstand werd doorbroken toen diep in de tweede helft Strong Safety Philippe Schoenmakers de bal losweekte bij de Utrechtse baldrager. Het duurde niet lang voordat Cornerback Troy van Berkel de bal oppakte en 30 yards terug liep voor de score. Hier op volgend mocht de Tilburgse formatie zich opmaken voor de PAT. Deze werd keurig afgewerkt en de eerste 7 punten konden worden opgeschreven. De Dominators schakelde over naar een meer agressieve aanvalsstijl, dit leidde echter tot het tweede balverlies toen cornerback Stein Borger de bal onderschepte. De Wolves speelde de wedstrijd zakelijk uit tot het laatste fluitsignaal de aller eerste overwinning vastlegde.

Tijdens hun welverdiende rust keken de Tilburgers naar de andere wedstrijd tussen de Waasland Wolves en de Maastricht Wildcats. Hierin zagen ze een zeer sterk voor de dag komend Maastricht die over de Belgen heen denderde alsof ze er niet stonden. 30-0 in het voordeel van de Limburgers was hier dan ook de eindstand.

Na de pauze waren de Tilburg Wolves vastberaden de eerste plaats en daarmee de wisseltrofee in Tilburg te houden. Na de eerste aanval van de Brabanders was het al duidelijk dat de Wildcats een maatje groter waren dan de Dominators. De Brabantse aanval liep keer op keer stuk op de verdediging van de Limburgers. Andersom kwamen de Maastricht Wildcats met een sterk running game die de verdediging van de Wolves op een ware proef trakteerde. Al snel stonden dan ook de eerste punten van de bezoekers op het scoreboard. De Tilburg Wolves gingen gretig op jacht naar de eerste punten maar telkens bleek de Maastrichtse verdediging te sterk. Zelf groeide de Tilburgse verdediging in de wedstrijd toen het voor de Limburgse aanval lastiger werd om terrein winst te boeken. Toch kwam de score op 14-0 te staan. Nadat de coaches de tactieken aan moesten passen omdat de starting Quarterback Timothy Hupin geblesseerd uitviel begon de aanval te lopen. Na een QB sneak scoorde back up Quarterback Michael Wieling de eerste aanvallende punten van de middag voor de Wolves. Vanwege de achterstand kozen de coaches er voor om voor een 2 punten PAT te gaan. Helaas faalde deze poging en konden er geen punten bij de 14-6 stand toegevoegd worden. De Wildcats maakte slim gebruik van de lopende klok en wilden slim de wedstrijd uitspelen. Dit leek uit te lopen op een debacle toen Cornerback Pancho van Leeuwen de bal onderschepte en terug leek te lopen. Tijdens de return verloor hij wel de bal maar gelukkig dook Linebacker Marcel Terpstra hier snel op om het balbezit te behouden. De Tilburgse aanval wist alleen geen doorslaggevende vuist te maken voor de aansluitende touchdown. Zo hielden de Maastricht Wildcats hun voorsprong en eindigde wedstrijd in 14-06 in het voordeel van de Limburgers.

Na deze spetterende finale werden de prijzen onder alle teams verdeeld. Voor veel spelers van alle teams was het een goed leer moment om ervaring op te doen in aanloop naar de competitie die in februari alweer voor de deur staat. Na afloop waren de coaches reuzen trots op de prestaties van het team. Het beloofd veel goeds voor de rest van de voorbereiding waarin de volgende wedstrijden op de planning staan:

23 oktober              vs Almere Phantoms
20 november           vs Alphen Eagles

Pin It on Pinterest