Dit is de start van een nieuwe reeks artikelen die met regelmaat zullen verschijnen. De Tilburg Wolves is een echte volksclub en daarom brengen wij u op deze manier deze dichter bij de spelers. Om de spits af te bijten hebben we één van de vele talenten die de jeugd van de Wolves herbergt benadert voor een interview door onze eigen reporter: Philippe Schoenmakers.

 

Hallo, aller eerst bedankt voor je tijd. Zou je om te beginnen wat over jezelf kunnen vertellen?

Hallo, ik ben Timo van der Voorn en ik ben 14 jaar oud. Ik houd er van om te sporten. Welke sport maakt niet uit zolang ik maar lekker kan bewegen. Ik ben vorig jaar begonnen met het spelen van American Football bij de Tilburg Wolves. Ik heb geen favoriete club of speler omdat ik de NFL nog niet echt volg. Thuis hebben we de zender ook niet. Wel kijk ik heel veel plays op social media en andere media.

Je speelt het spel al een tijdje, merk je al verschil tussen toen en nu?

Toen ik net begon hadden we nog maar een mannetje of 6. We zijn ondertussen al flink gegroeid. Zo hebben we ondertussen al enkele (oefen)wedstrijden gespeeld met de senioren en laatst hadden we een flag football toernooi voor de jeugd. Zelf had ik het gooien al snel onder de knie. Toen ben ik mij specifiek gaan richten op het spelen van de Quarterback positie. Dit heeft al zijn vruchten afgeworpen, ik ben nu namelijk de vaste Quarterback bij de jeugd. Ook vind ik het geen enkel probleem om als Linebacker of Strong Safety te spelen.

Wat vind je het leukste aan American Football?

Het leukste aan American Football is dat het een tactisch spel is in combinatie met fysieke sport. Je probeert je tegenstander te slim af te zijn en in de war te brengen om zoveel mogelijk terreinwinst te boeken. Dit terwijl je op bijna elke denkbare manier getackeld kunt worden. Ook vind ik de teambuilding van het spelletje heel mooi om mee te maken. Het maakt namelijk niet uit waar je goed in bent, er is altijd wel een plekje voor je in het team en je wordt altijd gewaardeerd.

Hoe zie jij je toekomst in het American Football?

Mijn ultieme toekomstdroom binnen het American Football is zoals die van vele jonge jongens: In de NFL (National Football League) spelen. Ondanks dat ik weet dat dit vrijwel onmogelijk is blijf ik toch trainen om zo hoog mogelijk te komen. Zo ga ik naar zoveel mogelijk kampen om veel ervaring op te doen. Ook heeft mijn geweldige moeder zelfs geregeld dat ik deze zomer een keertje mee kan doen met een high school in Amerika.

Het zit zo te horen wel goed met jouw ambities op het veld. Hoe zit het met de toekomst doelen als voorzitter van de jeugd commissie bij de Tilburg Wolves?

Momenteel valt er nog moeilijk iets te doen omdat we nog niet zoveel jeugd hebben. Daarom is ons eerste doel om meer jeugd aan te trekken. Hier is de promo-commissie dan ook druk mee bezig door het geven van demonstraties op scholen en andere initiatieven. Als we eenmaal een volledig full contact tackle team hebben en een paar flag teams ga ik zoveel mogelijk teambuilding activiteiten en uitjes regelen. Ook probeer ik te kijken of er kampen in Nederland zijn waar we dan met zoveel mogelijk jeugd naar toe kunnen om de Tilburg Wolves te presenteren en als team ervaring op te doen.

Waar zie jij de Tilburg Wolves over 5 jaar?

Over 5 jaar weet ik haast wel zeker dat we met het seniorenteam in de Eredivisie spelen en misschien al wel voldoende leden hebben voor een tweede seniorenteam. Ook ga ik ervan uit dat we 1 caddet tackle team (leeftijd 14 t/m 16 jaar) hebben en een paar pup flag teams (Leeftijd 12 t/m 14 jaar).

Daar zeg ik amen tegen. Hier kom ik over 5 jaar op terug. Waarom zou iedereen die dit leest zich moeten aansluiten bij de Tilburg Wolves?

Iedereen moet zich zeker bij de Wolves Pack aansluiten omdat wij gewoon het beste team van Nederland gaan worden. Als wij binnen 1 jaar een team kunnen maken en die met 3 maanden ervaring kunnen laten winnen van de Lelystad Commanders denk ik dat we een heel eind kunnen komen. Dus hoe eerder je erbij bent hoe meer kans je hebt dat je in de selectie zit.

Het is dat ik al lid ben anders had ik me nu meteen ingeschreven. Tot slot, klopt het dat er binnenkort een speciale dag is bij de Tilburg Wolves?

Jazeker, 26 juni aanstaande is de familie dag van de Tilburg Wolves. Het wordt een hele speciale dag omdat we onze mascotte zullen presenteren en het leuke is dat hij nog geen naam heeft. Dus iedereen mag zoveel suggesties doen als hij/zij wilt en misschien wint die persoon wel een VIP dag tijdens de familie dag. Verder gaat het een super gezellige dag worden waar je met je vrienden American Football kan spelen en in de avond heerlijk vlees van de barbecue kan eten.

U heeft het van Timo gehoord, kom allemaal 26 juni naar Sportpark ’t Kraaienbos, Centaurusweg 80. Verder wil ik u graag bedanken voor het lezen en graag zie ik u terug voor opvolgende artikelen.

Pin It on Pinterest