Door: Remco Hendriks

De Enschede Bronco’s, een team waar de Wolves al eerder een keer een scrimmage tegen hadden gespeeld, kwamen op zondag 2 april op bezoek op het thuisveld in Tilburg. Van onze eerste ontmoeting hadden we al geleerd dat dit een fysiek sterk en behoorlijk spelend team was.

Na enkele pittige trainingen waarbij de nadruk heel erg op de focus tijdens wedstrijden was gericht bestond het vertrouwen dat er een goede pot gespeeld kon worden. Hoewel de griepepidemie in Nederland sinds vorige week officieel voorbij is, leek deze nu bij de Wolves de intrede te hebben gedaan. Het regende op het allerlaatste moment afmeldingen waardoor het voor de coaches een uitdaging werd om een levensvatbare lineup te bedenken.

Desalniettemin begonnen de Wolves sterk aan de wedstrijd. Na een korte drive die verprutst werd door een ‘personal foul’ was het tijd om te punten. Deze punt werd echter door onze tegenstanders verkeerd ingeschat en na puik werk door het coverage team werd de bal dichtbij de endzone van de Bronco’s terug veroverd door de Wolves. Na enkele aardige passing plays was het ondanks het goede verdedigende werk van de mannen uit Enschede een koud kunstje voor onze quarterback om de bal binnen te lopen. Helaas werd de conversie gemist. 6-0 Wolves! Eindelijk een keer een wedstrijd met een voorsprong.

Natuurlijk kwam er een tegenoffensief van onze opponenten en met goed verzorgd spel werd er al snel gelijk gemaakt. Vanwege enkele precies verkeerd uitpakkende spelmomenten en wat vreemde arbitraire beslissingen bleek het daarna heel moeilijk voor onze offense om het elan van de eerste drive in stand te houden. Ondanks het feit dat er links of rechts best een aardige play werd gemaakt was het nimmer voldoende om nog een vuist te maken. Er werd door de aanval van de Wolves na de veelbelovende start niet meer gescoord.

Omdat de aanval er niet in slaagde om de zaak op gang te houden werd het voor de defense steeds moeilijker om de aanval van de Bronco’s te stoppen. Geplaagd door blessures en uitval door ziekte was het voor de verdediging op een gegeven moment organisatorisch en conditioneel niet meer te behappen. Dit kwam ook op het scorebord tot uiting: de Bronco’s wisten uiteindelijk maar liefst 47 punten op het bord te zetten.

Helaas werd de wedstrijd in de allerlaatste momenten ontsierd door een ontzettend vervelende blessure voor een speler van de Bronco’s.  Dit gegeven in combinatie met de stand op het bord betekende meteen het einde van de wedstrijd. Eindstand 47-6 .

Weer een monsterscore voor de tegenstanders en maar weinig punten voor de Wolves op het bord. Personele onderbezetting, gebrekkige conditie, onvoldoende kennis van de plays. Er zijn een heleboel factoren die tot deze uitslag hebben geleid.

Na een dergelijk pak slaag is het heel makkelijk om de hoofdjes te laten hangen, maar er waren zeker lichtpunten in de wedstrijd te zien. Zo liet de offensive lijn voor het eerst dit seizoen goed werk zien waardoor de passing game aardig uit de verf kwam. In verdedigend opzicht bleek dat er bij enkele nieuwelingen natuurtalent aanwezig was en de special teams deden het helemaal niet onaardig op deze dag.

Namens alle spelers, coaches en fans wensen de Wolves de onfortuinlijke speler van de Bronco’s beterschap en een voorspoedig herstel.

Op naar de volgende!

One team, go Wolves!

 

Pin It on Pinterest