Door: Remco Hendriks

Stralend weer, gezellige mensen en een grote dosis football. Alle ingrediënten voor een topdag waren aanwezig. Afgelopen zaterdag de 8e april waren de Wolves met 2 teams te gast bij de Spijkenisse Scouts voor de eerste editie van het Heart Bowl flag football toernooi. Op 3 velden werd er gestreden in 2 categorieën, Jeugd en Volwassenen.

Onze jonkies hadden er erg veel zin in, zeker omdat het al zo’n tijd geleden was dat ze een serieuze wedstrijd hadden kunnen spelen. Er waren 3 tegenstanders aanwezig, Spijkenisse Scouts, de oude bekenden van de Antwerp Argonauts en de Amsterdam Crusaders. Er werd sportief maar toch gretig gespeeld. De mini-Wolves slaagden erin om alles waar ze de afgelopen maanden op hebben getraind in de praktijk te brengen. Er werd aan de lopende band gescoord en er werd maar weinig weggegeven. Vanwege een organisatorische dwaling was het niet mogelijk om het programma in zijn geheel af te werken, maar gelukkig…..

was er ook nog een 2e Wolves team aanwezig op de Heartbowl. Dit bestond uit enkele seniors en enkele niet-meer-zo-kleine juniors. Deze hadden een voller programma voor de boeg. Dit team kreeg de kans om in maar liefst 5 optredens te schitteren. Tegen diverse oude bekenden en gelegenheidsteams werden te gekke wedstrijden gespeeld waarbij plezier en sportiviteit voorop stonden. Naarmate er meer en meer oudjes last begonnen te krijgen van pijntjes en ongemak – geen  prettig vooruitzicht als je een dag later tegen Crusaders 2 mag aantreden in Amsterdam, werden er steeds meer jeugdspelers ingebracht….totdat uiteindelijk het deelnemende team alleen nog maar uit juniors bestond.

En wat bleek: zelfs tegen grotere en oudere tegenstanders staan onze Wolfjes hun mannetje. Tegen een in Europees verband spelend flagteam werd er maar liefst 2x (!) gescoord. Alle wedstrijden stonden bol van gave acties, gezelligheid en vooral plezier.

Uiteindelijk wisten de Wolves een fraaie eindstand te behalen in beide categorieën. De mooiste prijs van allemaal, de sportiviteitprijs, mocht na deze editie sowieso mee naar Tilburg!

De Tilburg Wolves willen de Spijkenisse Scouts en alle tegenstanders bedanken voor een onvergetelijke middag. En last but not least: er is op deze zaterdag een mooi bedrag van € 750,- opgehaald voor het goede doel. Missie geslaagd!

One team, go Wolves!

 

 

 

 

Door: Remco Hendriks

Een vroege wedstrijd om 11:00 uit in Amsterdam; dat betekent dat je heel vroeg op pad moet.  De Tilburg Wolves zaten dan ook al om 07:30 in de bus…..op een zondagmorgen.

Onder een heerlijk lentezonnetje kwamen de Wolves aan op het sportpark Sloten, thuishonk van de Amsterdam Crusaders. Er was op dat moment al een flag-football wedstrijd gaande, gevolgd door een wedstrijd van Crusaders 2 tegen de Wolves. Als afsluiter stond er een klapper uit de eredivisie op het programma, de Hilversum Hurricanes mochten het opnemen tegen het eerste van de Cru. Een gaaf en overvol programma voor de football liefhebber dus.

Over de wedstrijd zelf kan je eigenlijk heel kort zijn. De Tilburg Wolves werden op alle punten overklast door een heel behoorlijk spelend Amsterdam. Het uitvoeren van de aangewezen taken, de team-snelheid en de gretigheid waarmee dit alles gebeurt waren van een heel ander kaliber dan wat de Wolves momenteel in het veld kunnen brengen.

Maar toch was het absoluut geen vervelende dag. Niet alleen was de wedstrijd zelf heel leerzaam; we hebben ons er als één team doorheen geslagen. Ondanks de afstraffing op het scorebord geen gezeur naar elkaar of naar de scheidsrechters, geen hangende kopjes, gewoon chinstrap vast en gaan! Sterker zelfs in het 4e kwart, toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was, werd er nog steeds keihard voor elke yard terreinwinst gestreden. Het is deze mentaliteit die ons verder gaat brengen…..en ons nu al het respect van onze tegenstanders oplevert.

Na afloop van de game werden we getrakteerd om de eerste helft van de grote jongens uit de eredivisie. Heel indrukwekkend om te zien wat er mogelijk is met toewijding en de wil om beter te worden.

Tijdens de terugreis was het weer ouderwets gezellig in de bus. Als je als team na een verloren pot op zo’n manier teamgeest en plezier met elkaar weet te combineren, dan kan het nooit lange duren voordat dit zich vertaalt in prestaties op het veld.

One team, go Wolves!

 

 

 

Pin It on Pinterest