Waar de wedstrijd van de senioren was afgelast trotseerden de cubs afgelopen zondag de venijnige kou en speelden hun 5e wedstrijd op een veld dat meer weg had van een modderpoel dan een echt veld. Helaas ging ook deze wedstrijd fors verloren. Rotterdam had duidelijk een fysiek overwicht en kon zich beter over de weersomstandigheden heen zetten als Tilburg. De Wolves keken dan ook al vrij snel tegen een flinke achterstand aan. Even leken de Wolves zich te herpakken met wat mooie runs en goede catches maar op de beslissende momenten zat het net niet mee of was de scherpte er niet helemaal. De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden. Met een snelle score voor de Rotterdammers. De wolves gingen zich toen steeds meer toeleggen op diepe wanhoopspasses. Dit is echter het hele seizoen niet het sterkste punt gebleken van de Wolves. Zo ging dus ook de 5e wedstrijd verloren.

Het resultaat verdient echter wel een toelichting. De cubs hebben zich dit najaar voor het eerst ingeschreven voor de competitie. Na ruim anderhalf jaar met een hechte groep van 7 spelers alleen maar te hebben getraind en een paar keer vriendschappelijk te hebben gespeeld zou dan nu echt de competitie beginnen.
Net voor aanvang van de competitie kreeg het team echter twee tegenslagen te verweren. Qb en absolute sterkmaker Max Hendriks bleek 5 dagen te oud om deel te mogen nemen en Luuk ging het team verlaten. Gelukkig kwam er uitbreiding, maar deze spelers waren nog onervaren en er moest een andere QB gezocht worden. De jeugd bleef maar groeien en elke week kwamen er spelers bij. Dit is voor de lange termijn fantastisch maar maakt het op wedstrijddagen soms wat lastiger. Dit gekoppeld aan het feit dat wij het jongste team van allemaal hebben en dat er door diverse clinics en academies soms wat rommelige trainingen waren geeft een logische verklaring voor het uitblijven van de eerste winst. We hebben een super getalenteerde groep spelers die als ze wat beter op elkaar zijn ingespeeld vanzelf de eerste winst zullen pakken.
Gelukkig was er na de koude wedstrijd een warm kampvuur met een heerlijk marshmellowbuffet dat goed liet zien waar onze vereniging om bekend staat. Een hechte familie die de tijd neemt voor elkaar zowel op als naast het veld. Nog 2 trainingen en wedstrijden waarvan 10 december de laatste keer thuis resteren voor de cubs voor de winterstop.

Grtz Coach JJ

Pin It on Pinterest