Als eerste kwamen de Wolves afgelopen zaterdag de velden van de Raiders en Hyena’s oplopen om zich klaar te maken voor 2 dagen Pink Bowl IV, een Flag Football toernooi in het teken van borstkanker awareness. Nadat de roze veters waren gestrikt en iedereen was opgewarmd stonden eerst de Utrecht Dominators op het programma. Ietwat onwennig zonder helm en schoulderpads voor de meesten begonnen de Wolves aan de eerste wedstrijd van de dag. Zowel de Dominators als de Wolves hadden het niet makkelijk, maar uiteindelijk bleek het doorgewinterde Flag team uit Utrecht toch net een tikje te zwaar en de Wolves verloren hun eerste wedstrijd met 13-0. Omdat de tweede wedstrijd uitviel hadden de Wolves voldoende tijd om zich te herpakken en wat plays te oefenen. Vol vertrouwen werd de tweede wedstrijd ingegaan. De Bulldogs St Cergues, Frankrijks kampioen was de volgende op de lijst. Deze opponent was duidelijk een tandje te zwaar en met een 34-0 nederlaag moesten de Wolves zich opmaken voor de volgende match: de Sloveense Novo Mesto Knights. Hoewel de Wolves duidelijk aan het wennen waren aan het spelletje en een zichtbare groei doormaakten waren ook de Sloveense Knights te hoog gegrepen. 41-0 was de uitslag van de derde match. Als afsluiter van de dag stonden The Spaniards nog op het programma. Dit goedlachse team was vorig jaar de winnaar van de Pink Bowl. Al snel werd duidelijk dat de Spanjaarden niet op volle kracht speelden en dat het een leuke pot zou worden, die de Wolves weer verloren met 33-0.
Na dag 1 waren de Wolves laatste in de pool. Zondag moest er gestreden worden om de plaatsen 25 tot 33.
Zondag stond er weer een team Wolves als eerste op het veld. De Charleroi Coal Miners II was de eerste tegenstander en vol goede moed werd de wedstrijd ingegaan. En met goed resultaat. De Wolves wisten hun eerste punten in het toernooi op het scorebord te zetten en de wedstrijd werd dan ook met 6-0 gewonnen. Als tweede stonden de Purmerend Barbarians op het veld met de Wolves. Ook dit team bleek te sterk voor de Wolves en met 28-0 verlieten de Wolves het veld. Als afsluiter stonden nogmaals de Charleroi Coal Miners II voor de Wolves en deze wedstrijd werd dan ook vol vertrouwen aangevangen, en met resultaat. De laatste wedstrijd van het toernooi werd afgesloten met een resultaat van 19-0.
De Wolves zijn geëindigd op de 29e plaats. Voor een team dat onervaren was in Flag Football helemaal geen slecht resultaat.
Ondanks de vele verliezen die de Wolves hebben moeten incasseren is het een mooi weekend geweest met heel veel plezier in het spel, maar ook heel veel leermomenten en een mooie groei gedurende het toernooi.
Volgend jaar zijn we er zeker weer bij, hopelijk met een grotere selectie Flag spelers.

Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Kom dan gerust een keer kijken bij onze trainingen en doe gewoon een keer mee!
Een mooie mogelijk om te komen kijken is a.s. zondag 8 oktober wanneer de AFBN Academy plaatsvindt in Tilburg. Om 11:00, 13:00 en 15:00 kun je een uur lang meedoen met de Tilburg Wolves Experience. Aanmelden is niet nodig. Schoenen met kunststof noppen worden aanbevolen, net als een bitje (bij ons verkrijgbaar).

Tekst: Johan Boutkan, Foto’s: Sport cards

Pin It on Pinterest