Door: Remco Hendriks

Afgelopen 10 december, een druilerige zaterdag, was er in Sportcentrum de Reeshof genoeg vuurwerk te zien. Dit was namelijk het toneel van de eerste Tilburg Wolves Combine.

Op een combine kunnen spelers, zonder de beschermende kleding, in een vaste set aan oefeningen laten zien hoe sterk en atletisch ze zijn. De uitkomsten van een combine zijn een redelijke graadmeter voor prestaties tijdens een wedstrijd.  Een belangrijk onderdeel van het seizoen dus!

Onder toeziend oog van een zware delegatie van het nationale footballteam de Dutch Lions (Head coach Rey Agaoglu, Offensive line coach Pascal Matla en Running back Chris Smith) werd er in de gymzaal een strak geregisseerd programma afgewerkt waarbij de volgende oefeningen aan bod kwamen:

  1. 40 yard dash (40 yard sprint)
  2. bench press (bankdrukken)
  3. vertical jump (hoogspringen)
  4. broad jump (verspringen)
  5. 3 cone drill (rennen tussen drie pionnen)
  6. shuttle run ( van richting veranderen tussen drie pionnen)

Dit zijn standaard oefeningen die tijdens elke american football combine aan bod komen.

Dat de spelers er zin in hadden was van het begin af aan duidelijk. Niet alleen was iedereen netjes op tijd, er was ook sprake van een toffe en relaxte sfeer. Bij de oefeningen werd alles op alles gezet om het maximale aan kracht en behendigheid te laten zien. In sommige gevallen met opzienbarende resultaten. Op momenten dat er even niks te doen was kwam er, hoe kan het ook anders, een football te voorschijn om even lekker ontspannen bezig te zijn met het spel waar we allemaal zo van houden.

Tijdens een happening waarbij de conditie wordt gemeten mag de beruchte Coopertest (in 12 minuten continu rennen een zo groot mogelijke afstand afleggen) natuurlijk niet ontbreken. Deze laatste test werd als waardige afsluiter in een nabijgelegen parkje afgenomen.

Dat er tijdens de combine behoorlijk met krachten is gesmeten werd de volgende dag duidelijk; in het berichtenverkeer was te lezen dat iedereen in meer of mindere mate behoorlijk last had van spierpijn en vermoeidheid. Goed gewerkt allemaal!

De uitkomsten van deze sportieve middag zijn allemaal reeds verwerkt en opgeslagen. Door deze te vergelijken met de uitkomsten van de volgende combine kunnen we de progressie van eenieder volgen.

Spelers en coaches kijken terug een op een perfect georganiseerde en zeer geslaagde combine. Met teamwork en inzet is alles mogelijk…..

Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage.

Go Wolves!

Chris Smith (bench), Pascal Matla (Spotter) and our coach Rudi (left)

Pin It on Pinterest