Afgelopen zondag was alweer de 3e en laatste van de najaars try-outs bij de Tilburg Wolves.
Met 16 senioren en 9 junioren was het weer een drukbezochte middag. Na de gebruikelijke warming-up en conditie oefeningen werden de rookies getest in een mini-combine en een challenge.

Allereerst werd de snelheid gemeten op de 40 yards sprint en bij de 3-cone drill. De sprongkracht werd getest bij de vertical leap.
Hierna mochten alle spelers van 16 jaar en ouder een helm en shoulderpads aandoen om te ervaren hoe dit voelt. Nadat iedereen was omgekleed werd er eerst een runningback challenge afgelegd op tijd, daarna ging men aan de slag met een megaband die geflipt moest worden. Al snel bleek dat fysieke inspanning met een pak aan een stuk zwaarder is.
Als laatste werd er een Block oefening afgewerkt waarbij voor het eerst onderling contact plaatsvond. Zeker dit stukje smaakte naar meer bij de meesten.

De junioren werkten ondertussen een potje flagfootball af. Wij danken iedereen voor hun komst naar één van onze try-outs en hopen dat het voor velen een begin is van een nieuwe sportcarrière.
Kon je er bij de try-outs niet bij zijn, en wil je toch een keer meedoen? Je bent welkom op woensdag van 19 tot 21 uur als je onder de 19 bent en op zondag van 13.00-15.00. De senioren starten op woensdag om 20.00 uur en zondag ook om 13.00. Voor info kijk op tilburgwolves.com of stuur een mail naar info@tilburgwolves.com. Voor spelers onder de 19 is er 8 okt een bijzonder event in Tilburg. Kijk voor meer informatie op  dutchjuniorlions.nl.

Pin It on Pinterest