De bladeren zijn van kleur veranderd, de temperatuur blijft dalen en het stopt maar niet met regenen. De ingrediënten voor een echte Hollandse herfst en een goede pot American Football. Op zondag 20 november nemen de Tilburg Wolves het op tegen de rookies van de Alphen Eagles.

Voor de jonge Tilburgse American Football vereniging is het de laatste test van het jaar 2016. Met de competitie voor de deur is er gekozen voor een tegenstander van formaat. Aan het begin van de voorbereiding stond een scrimmage tegen de Enschede Broncos gepland. Dit was een groot leer moment voor de Tilburgers. Er werden veel fouten gemaakt, maar ook veel dingen goed gedaan. Waar de Wolves eerder tijdens de voorbereiding nog een toernooi hebben gespeeld tegen de Utrecht Dominators, Maastricht Wildcats en de Waasland Wolves ging het voor de meeste spelers bij de Tilburg Wolves nog om het inkomen en wennen aan de omstandigheden van een wedstrijd. Het waren ten slotte de eerste wedstrijden met scheidsrechters en al. Enkele weken later speelden de mannen uit Tilburg tegen de Flevo Phantoms. De puzzelstukjes begonnen op hun plaats te vallen. De plays gingen soepeler en de verdediging zat stevig dicht. De Wolves zijn er gretig uit gekomen. Ze zijn klaar voor meer actie.

Tussen alle speelervaringen door zijn er veel nieuwe Wolves bijgekomen. De club blijft groeien en de spelersopkomst blijft alsmaar toenemen. Zo zal ook de scrimmage met de Eagles voor velen een ervaring vol eerste keren worden. Kom gegarandeerd kijken want het is je laatste kans voor de Wolves in februari de nationale competitie voor het eerst in hun jonge bestaan zullen betreden.

Door: Phillipe Schoenmakers

Pin It on Pinterest