Door: Phillipe Schoenmakers

Zondag 19 maart staat de tweede thuiswedstrijd van de Tilburg Wolves op het programma. Op zondag 19 februari werd de eerste officiële wedstrijd in de historie van de club met een score van 30-6 verloren van de Alphen Eagles. Een week later stond de eerste officiële thuiswedstrijd tegen de Utrecht Dominators op het programma. Deze ging met een score van 8-34 verloren.

De nieuwigheid is er nu wel af. De mannen zijn er dan ook op gebrand om de drie weken rust in aanloop naar de wedstrijd tegen Amsterdam volledig te benutten. Dit is terug te zien in de inzet van de mannen, zo wordt er zowel door weer en wind hard getraind als uren theoretische voorbereiding om zo het beste voor de dag te komen. Dat is ook niet geheel zonder reden: de spelers, coaches en fans van de Wolves zien dit als één van de zwaarste wedstrijden van het seizoen. Dit kan niets anders dan een spektakel worden, zowel op als naast het veld. De wedstrijdcommissie van de Tilburgse formatie organiseert wederom weer een Field Goal challenge in de rust waarbij één gelukkige fan er met mooie prijzen vandoor gaat.

Crusaders 2:

Het talenten team van de Landskampioen heeft in haar eerste jaar van bestaan een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Toen, nu bijna anderhalf jaar geleden, de coaches Dennis van der Lijcke en Alwin Ruhe constateerden dat veel spelers de stap van de jeugd naar de senioren maar met moeite konden maken, kwamen zij tot de conclusie dat er een team moest komen dat deze overstap beter zou doen verlopen. Met een aantal spelers uit hun toenmalige jeugd tackle team begonnen zij aan het nieuwe avontuur.

Nu bijna een jaar later staat er een volledig team met een zeer ervaren coaching staff die niet alleen de overgekomen jeugd opleidt tot goede football spelers, maar hetzelfde doet voor spelers die voor het eerst de pads aan trekken. De positieve wijze waarop dit team zich altijd weet te presenteren zorgt er ook voor dat voormalige spelers steeds vaker de stap maken om weer te gaan spelen.

In 2016 miste het tweede team van de Crusaders op een haar na de finale van de eerste divisie door te verliezen van de Spijkenisse Scouts. Voor veel spelers was dit een leerjaar, andere konden zich doorontwikkelen tot spelers die naar het eerste team door zouden kunnen stoten. Onder leiding van de twee leiders bestaat de coaching staff uit louter ervaren mannen. Twee van de grondleggers van American Football in Nederland maken onderdeel uit van deze groep: Raymond von Gerhardt en Ronald Roosblad delen hun jarenlange kennis graag met de jonge spelers. Samen met Steve Vriese en Jay Wijnhold vormen zij een solide groep coaches die hun team het gehele jaar door coachen en trainen.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest