Zondag 24 september 2017, behoorlijk vroeg in de ochtend. In de kantine van ons thuishonk WSJ heeft zich een groepje jonge spelers en ouders verzameld. Reden voor dit vroege samenzijn: zij gaan de vuurdoop van ons flag football team beleven. De eerste wedstrijd in competitieverband!

Plaats van handeling: Lelystad. Terwijl de reis in Tilburg onder een stralende zon aanving werd het gaandeweg steeds mistiger. Na een nogal avontuurlijke heenreis kwam iedereen uiteindelijk gelukkig veilig –en nog net op tijd- aan op het complex van de Lelystad Commanders. Na een hartelijke ontvangst door de beheerder van de kleedkamers (bedankt beste man!) was het snel omkleden en maken dat we op het veld kwamen voor de warming up en wat bal-oefeningen

Inmiddels was in Lelystad het zonnetje ook gaan schijnen en waren de condities perfect voor een mooie pot football. Hoewel de Wolves met de bal mochten beginnen waren het de Commanders die de eerste punten op het bord zetten. Nog wat onwennig keken onze Cubs elkaar aan. Het was duidelijk dat ze nog even moesten wennen aan het wedstrijdritme en aan elkaar.

Al gauw herpakten de jonge Wolves zich en met een mooie mix van runs en passes wisten zij de bal in de endzone van de Commanders te krijgen, touchdown!  Met een succesvolle conversie wisten ze zelfs even op voorsprong te komen.De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op een spannende wedstrijd met spectaculaire plays over en weer. Diepe vangballen, flitsende runs, interceptions en zelfs een ‘pick-six’. Alles wat de sport zo gaaf maak was terug te vinden in deze krachtmeting. Gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat met name de ervaring en de routine van de Commanders doorslaggevend zouden worden voor de uitslag. Zij mochten zich na afloop dan ook de terechte winnaars noemen.

Maar wat een prestatie van de mini Wolves! Met een team wat voor de helft uit spelers bestaat die een paar weken geleden nog nooit een football hadden vastgehouden is er een supergoed resultaat neergezet. Niet alleen wist de aanval gave touchdowns te scoren, ook de verdediging liet regelmatig hun tanden zien. Het mooiste was echter de slotopmerking van één van de spelers onderweg naar de kleedkamer: ‘ zo’n wedstrijd spelen, dat is echt wel leuk’. Plezier in het spel en met elkaar, daar draait het uiteindelijk allemaal om!

Ondanks de verliespartij kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde middag. Bedankt spelers en ouders en op naar de volgende!

Tekst: Coach Remco, Foto's: Bart van Berkel

Pin It on Pinterest