De openingsdrive van de Wolves was tekenend voor met name het 1e kwart van de wedstrijd. Meteen in de 2e play van de wedstrijd werd qb Olav Paulides gesacked en verloor hierbij de bal. De eagles aarzelden geen moment om dit kadootje vanaf de 9 jard lijn te verzilveren. Ook de PAT werd benut 7-0.

Tilburg reageerde hier meteen op met een 75 yard td run van qb Olav Paulides. De PAT werd geblokt. Hier leek het dus nog een wedstrijd te worden  maar niets was minder waar. Een opeenstapeling van fouten aan de zijde van Tilburg met nog 2 fumbles en een pick six gekoppeld aan een sterke passing offense van Alphen resulteerde in een voorsprong van de Eagles van 37-6 na een kwart. Pas in het 2e kwart wist de offense van de Wolves een beetje een ritme te vinden. Zodra ze echter over de middellijn kwamen stokte de aanval. Waar vorige week de punts nog nagenoeg foutloos verliepen ging er deze week bijna elke keer wel iets fout.

De 2e helft leken de Wolves zich herpakt te hebben. Het was nu Alphen dat de bal maar liefst 4 keer overgaf aan Tilburg middels onder meer 2 interceptions van Stein Borger.

En hoewel met name runningbacks van Bokshoven en Spill veel yards wisten te behalen kwamen de Wolves niet meer tot scoren. Alphen deed dit nog wel 3 keer waardoor er een uitslag van liefst 64-6 op het bord kwam.

Pechvogel aan de kant van de Wolves was Troy van Berkel die bij een ongelukkige val zijn schouder uit de kom had.

De Wolves zijn nu 2 zondagen vrij waarna ze op 15 april de competitie hervatten tegen de Nijmegen Pirates.

Pin It on Pinterest