Na een lange winterstop waarin de Tilburg Wolves een flink aantal nieuwe spelers mocht verwelkomen was afgelopen zondag de 11e eindelijk de tijd aangebroken om weer eens een echte pot football te spelen. Uit Leiden kwamen de dame en heren van de plaatselijke Lightning op bezoek. Gelukkig waren de weergoden die dag gunstig gestemd na alle kou en regen van de voorgaande weken. Onder aardige condities ging de wedstrijd van start onder leiding van een echte scheidsrechter.

Leiden mocht de wedstrijd op offense beginnen en al snel werd duidelijk dat zij goed op elkaar ingespeeld waren. Keer op keer wisten hun aanvallers elkaar te vinden wat er in resulteerde dat Lightning als eerste punten op het bord kon zetten na een paar knappe vangballen in de endzone. De Wolves wisten daar op hun eerstvolgende drive niks tegenover te zetten en een snelle interception zorgde er voor dat de tegenstanders hun voorsprong verder konden uitbouwen. Na enkele drives van Tilburg die zonder punten eindigden en Leiden wat wel aan de lopende band wist te scoren, met name door een veelvuldig gebruikte succesvolle QB-WR combinatie, was het gaandeweg de eerste helft wel duidelijk dat zij er met de winst vandoor zouden gaan.

Op zo’n moment kun je ervoor kiezen om je hoofd te laten hangen en de tegenstander vrij baan te geven…….of je kiest ervoor om te vechten voor wat je waard bent. En dat is precies wat de jongste Wolves deden. Naarmate de wedstijd vorderde ging het steeds beter lopen op offense. Dit resulteerde in de eerste touchdown catch van Bjorn Arndell een feit wat hij later in de wedstrijd nog eens zou herhalen. Door prachtige catch & run van Jaymiël Polonius op aangeven van ingevallen QB Sepp Hendriks mochten de Tilburgers wederom 6 punten op het bord bijschrijven. Maar niet alleen de aanval ging het steeds beter doen: ook de defense ging steeds beter spelen. Kers op de taart waren een paar mooie interceptions van Jasper Weultjens waaronder een heuse pick six!

Helaas was de eindstand van 26-59 al grotendeels bepaald voordat de Wolves in de tweede helft hun ritme vonden, maar het vertoonde spel geeft absoluut reden tot goede hoop. Met alle nieuwe aanwinsten is het een kwestie van tijd dat de Tilburg Wolves een geduchte tegenstander worden. Maar wat eigenlijk nog veel belangrijker is; er is ondanks de verliespartij geen enkele irritatie of een vervelende woordenwisseling geweest. En dat is precies wat we de jongsten mee willen geven: wat er ook gebeurt, winnen of verliezen, we doen het allemaal als één team!

Benieuwd geworden naar American football op het jongste niveau? Kom dan eens geheel vrijblijvend kijken bij één van onze trainingen (woensdagavond) of wedstrijden (zondagmiddag).

Who are we?     Tilburg Wolves

What are we?   One team!

Pin It on Pinterest