Amsterdam Crusaders; de grootste en meest succesvolle American Football club van Nederland stond deze zondag als tegenstander op het programma voor de Wolves cubs. Na de goed verlopen wedstrijd van het weekend ervoor reisden de mini’s vol vertrouwen af om een goed resultaat neer te zetten.

En dat gebeurde aanvankelijk dan ook. In het eerste kwart ging het spel gelijk op. Sterker zelfs: de Wolves wisten zelfs meer yards te halen dan hun doorgewinterde opponenten. Helaas wisten de Tilburgse cubs dit overwicht niet om te zetten in punten op het bord. Na de eerdere strubbelingen wisten de Crusaders cubs zich in het 2e kwart te herpakken en hun balbezit wel om te zetten in punten op het bord. Dit leidde ertoe dat er Wolves met een behoorlijke maar niet onoverkomelijke achterstand de rust in gingen.

In de 2e helft begonnen de Wolves in de aanval om te proberen de achterstand in te halen. Helaas eindigde de eerste aanval met een onderschepping door de Crusaders die het balbezit direct wisten te verzilveren. En toch lieten de Wolves zich niet van de wijs brengen. Dapper deden ze hun best om toch nog iets van de wedstrijd te maken door in ieder geval nog te scoren. En dat gebeurde dan ook. Met een prachtige run wist cub Jay Cline de complete verdediging van de Amsterdammers te doorkruisen om een prachtige touchdown te scoren. Maar helaas was zelfs dit kleine wapenfeit de Wolves niet gegund. Door een curieuze beslissing van de scheidsrechter werden de punten van het bord gehaald en bleef de score van de Wolves op 0 staan.

Na deze teleurstelling was de vechtlust van de cubs geknakt en werd er door de Cru aan de lopende band gescoord; helaas wisten onze kleintjes daar niets meer tegenover te stellen. Als hoogtepunt mag een prachtige pass van de Amsterdammers uit hun eigen endzone over het hele veld tot in de endzone van de Wolves voor een touchdown niet onvermeld blijven. Dat was een prachtig staaltje football. Eindstand 52-0.

Zoals al eerder aangekondigd zou dit seizoen vooral in het teken staan van ‘fun & games’ en ondanks de vervelende eindscore zullen de Wolves zich niet uit het veld laten slaan. Op 15 oktober komen de Amersfoort Untouchables in Tilburg op bezoek voor de volgende ronde. Komt dat zien!

Tekst: Coach Remco, Foto's: Bart van Berkel

Pin It on Pinterest