Al weer voor de 3e keer waren de Tilburg Wolves afgereisd naar Netersel om hun jaarlijkse trainingscamp als voorbereiding op het seizoen door te brengen. Hoewel het aantal deelnemers en coaches wat was uitgedund door de heersende griep was er toch nog een flinke groep aanwezig.

Vrijdag vanaf 16.00 stroomden de deelnemers binnen. Na de gebruikelijke plaagstootjes over kamerindeling en eerste geklooi met waxstrips en dergelijk volwassen gedrag 😉 konden de deelnemers zich al aan tafel nestelen voor hun eerste maaltijd. Deze en alle maaltijden stonden in het licht van een combinatie tussen gezond en lekker. Complimenten voor het keukenteam Jeroen en Ian die fantastisch hebben gezorgd.

Na de maaltijd stond de eerste theoretische sessie op het programma waarbij het accent vooral lag op de defense. Als brave studenten zat iedereen aandachtig te luisteren naar de coaches en ontstond er een hele dynamische sessie. Iedereen was zo aandachtig dat de sessie afgebroken moest worden om eenieder de kans te geven zijn haren in de plooi te doen en zijn beste hemd aan te trekken om samen op stap te gaan in Reusel. Met de duidelijke boodschap dat iedereen volwassen was en de coaches er van uit gingen dat niemand de ochtendreveille van 7.30 zou missen stapte men in de bus.

Na een gezellige avond druppelde iedereen weer binnen en werd er door het keukenteam een eerste proteine edje moment verzorgd. Het bleef gelukkig niet bij de gezonde hap want na zón avond vlogen de frikandellen en bitterballen er toch in.

Na een gezond ontbijt stond iedereen om 9 uur klaar voor de ochtendsessie. Bij sommige was wat hulp van de teamgenoten nodig en links en rechts werd wat overtollige ballast geloosd maar iedereen was present. Eerst werd een warming up afgewerkt met daarna een hele hoop fysieke oefeningen waar men tot het uiterste werd gepusht. Na een dik uur was er even een break. Na de break volgde het klapstuk van de ochtend. Een groepsparcours met slotentocht waarbij coach karmidi er een duivels genot uithaalde om steeds op zijn fluit te blazen en zodoende iedereen 10 pushups te laten doen. Ook hier bleef iedereen doorgaan en kwamen alle teams moe maar voldaan samen over de finish.

S Middags stond er een football training op het programma waarbij veel tijd werd besteed aan het doorlopen van plays en het inbouwen van automatismen. Tegen 5 uur was iedereen ondanks het zonnetje toch aardig verkleumd en ging men douchen. Na de maaltijd was het weer tijd voor theorie dit keer met het accent op de offense.

Na afloop hiervan werd er film gekeken of gekaart, de meesten gingen met het oog op de scrimmage van zondag op tijd naar bed.

S Ochtends was er een gezamelijke wandeling en na het opruimen vertrok de hele groep naar Tilburg voor de oefenwedstrijd tegen de Argonauts. In Tilburg sloten er nog wat spelers aan die helaas verhinderd waren tijdens het kamp maar die na alle verhalen volgend jaar ongetwijfeld zullen zorgen dat ze erbij zijn. De scrimmage was een groot succes. De defense domineerde nagenoeg de hele wedstrijd maar grootste lichtpuntje was de offense. Voor het eerst in tijden werd de bal over het veld bewogen. Complimenten met name voor de hele offensive lijn en voor Olav die het er in zijn debuut als quarterback echt goed van afbracht.

Als we op deze manier nog 4 weken door kunnen trainen heeft de coachingstaff alle vertrouwen in het nieuwe seizoen.

We willen alle deelnemers maar zeker ook iedereen die op de voorgrond of achtergrond heeft meegeholpen om dit weekend tot een succes te maken hartelijk danken.

Coaches en Staf Tilburg Wolves

Pin It on Pinterest